Foto: Charles Lucas Makio

Forskning på bar! Kom og hør om spennende havforskning på Statsraaden Bar

«På kryss og tvers av en av verdens sterkeste havstrømmer med Statsraad Lehmkuhl» – på Statsraaden Bar torsdag den 28.09.2023 kl. 19-20.

Under jordomseilingen «One Ocean Expedition» med Statsraad Lehmkuhl, hadde Nansensenteret ansvaret for etappen mellom Maputo (Mosambik) og Cape Town (Sør-Afrika). Vi hadde med oss seksti studenter som samlet inn og analyserte data fra satellitter og fra instrumenter om bord.

Under seilasen passerte vi en rekke ganger Agulhas-strømmen, en av de sterkeste havstrømmene i verden, og utforsket hvilken enorm innvirkning denne havstrømmen har på samspillet mellom luft og hav, på klimaet og på det marine livet i denne delen av verden.

På «Ocean Science Bar» vil vi dele fengslende øyeblikk og banebrytende funn, og gi et glimt inn i oseanografiens spennende verden. Ikke gå glipp av denne unike muligheten til å være en del av eventyret vårt – sett tidspunktet av i kalenderen og bli med på en uforglemmelig reise!

«Ocean Science Bar» er et samarbeid mellom Statsraad Lehmkuhl, Universitetet i Bergen, Havforskningsinstituttet, NORCE og Nansensenteret. Her vil vi presentere populære høydepunkter fra forskningen vår, diskutere aktuelle problemstillinger knyttet til hav og havforskning, og gi et sosialt møtepunkt for forskere og andre som er interessert i havet.

Ocean Science Bar

Når?
Torsdag 28. september fra kl 19.00 og utover

Hvor?
Statsraaden Bar ved Bryggen

Hva?
Artem Moiseev, Annette Samuelsen, Johnny A. Johannessen og Tore Furevik vil rapportere om One Ocean Expedition-etappen mellom Maputo og Cape Town. De skal fortelle oss hvordan det var å krysse en av verdens sterkeste havstrømmer ombord på Statsraad Lehmkuhl, og de skal dele funn knyttet til arbeidet deres ombord, alt fra fjernmåling over biologi til luft-sjø-interaksjoner.